Ik vond mijzelf lang te oud voor TikTok

Als dertigplusser vond ik mezelf lang te oud voor TikTok 🙄

Ik deed het niet. Ik vertik(tok)te het. Helemaal niet toen mijn stagiair van twintig jaar tegen mij zei: “Ja, Denies. Ik denk ook wel dat jij écht te oud bent voor TikTok hoor”.

Ben ik te oud voor TikTok?

Het antwoord is NEE! Absoluut niet. Ook ik heb het lang gedacht.

Dit blijkt namelijk uit het meest recente onderzoek van TikTok:

➡ Gebruikersaantallen tussen de 35-49 jaar stijgen sneller dan gebruikers tussen de 18-34 jaar;

➡ TikTokkers tussen de 35-49 jaar uploaden meer video’s dan gebruikers tussen de 18-34 jaar.

Whut? 🤔 TikTokken geblazen dus. En ja, tot mijn verbazing is het bereik en engagement hier enorm hoog. En nee, dus niet van jonge pubers. Juist moeders en zelfs oma’s zitten volop op TikTok. Er wordt onderzocht, gekocht, geadverteerd en gekletst via TikTok. De cijfers liegen er dus niet om. Het beheer van dit account wordt steeds belangrijker.

te oud voor tiktok

Het algoritme van TikTok weet precies wat jij wil zien. Juist daarom is het zo leuk!

Het algoritme van TikTok is slim

Het is waar: het algoritme van TikTok is ontzettend slim. Het weet precies waarnaar jij op zoek bent en wat jij leuk vindt. Dus, watch out voor je het weet heb je ook iets gekocht of verkocht via dit platform.

TikTok inspiratie nodig?

Heb jij TikTok inspiratie nodig? Dat snap ik. Want een goede TikTok maken is nog niet zo makkelijk. Ik heb hier in ieder geval wat tips voor het maken van een goede TikTok. En nee, post in ieder geval niet hetzelfde wat je op je LinkedIn pagina post.

  • Maak het persoonlijk
  • Schaam je niet

  • Neem jezelf niet te serieus

Voel jij je ook nog te oud voor TikTok? Of ga je nu ook een account aanmaken?

Inspiratie nodig als 30-plusser? 🙋‍♀️ Volg mijn account dan maar eens even:

https://www.tiktok.com/@groeienmetsocialmedia 

Published On: 23 maart 2024 / Categories: Marketing /

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Eens per maand sturen wij jou een nieuwsbrief met de laatste trends op het gebied van social media en branding. Let’s learn together!