Nieuwe dienst! Host hier jouw website nu supersnel en veilig.

Je website op een snelle en veilige manier gehost, deze dienst kan je nu afnemen bij groeien met social media. Maar wat is dat nu eigenlijk hosting? Lees er in dit blog meer over.

Jouw eigen website

Leuk! Je hebt een domeinnaam gekocht, en je wilt aan de slag met jouw website. Dit kan niet alleen met een domeinnaam. Als je een domeinnaam hebt gekocht, en je wilt een website bouwen zal je jouw website ergens moeten ‘hosten’. Dan pas, kan jij beginnen met het bouwen van je website.

Tip: je zou al wel jouw social media kanalen op kunnen zetten en jouw doelgroep voorbereiden op de lancering.

Webhosting, wat is het?

Je wilt dus jouw website bouwen en daarna online zichtbaar zijn met je site. Dan begin je met het kiezen van de juiste hosting. Maar wat is dit nu eigenlijk? Eigenlijk plaats je de bestanden van je website op een stukje server. Deze server is altijd in verbinding met een datacenter en het internet. Op deze manier is je website altijd zichtbaar voor het web en jouw bezoekers.

Zonder webhosting, geen website.

Zonder webhosting, is jouw dus website niet zichtbaar. Als jij je website hebt gebouwd, zorgt jouw hostingpartij ervoor dat jouw website regelmatige geüpdatet wordt en voldoet aan alle veiligheidseisen.

Service en vertrouwen voorop

Je wilt natuurlijk dat jouw hosting betrouwbaar is, want als jouw website er zomaar uit ligt wil je dat dit zo snel mogelijk gefixt wordt. Daarom moet jouw hostingpartij altijd goed bereikbaar zijn. Een goede tip is dan ook, om de website te hosten bij iemand waar je een goed gevoel bij hebt. Of bij een grote organisatie met 24/7 service.

Jouw eigen professionele e-mailadres

Als je een eigen website hebt, dan hoort daar natuurlijk ook een professioneel e-mailadres bij. Deze sluit logischerwijs aan op jouw domeinnaam (bijvoorbeeld: info@groeienmetsocialmedia.nl). Als je bij groeien met social media jouw website host, krijg je daar natuurlijk een gratis eigen e-mailadres bij.

Wat heb ik eigenlijk allemaal nodig voor goede hosting?

Naast goede service en een goed gevoel zijn er een aantal standaard aspecten waaraan jouw hostingpartij moet voldoen.  Misschien een beetje technisch, maar wel goed om even door te lezen en je misschien iets meer in te verdiepen. Voor het gemak, heb ik hier de aspecten van goede hosting eventjes voor je op een rijtje gezet:

 • Er moet een automatische back-up gemaakt worden van jouw website, bestanden en databases

 • Hosten in Nederland zelf is betrouwbaar en voldoet aan privacy voorwaarden

 • 500 MB ruimte is in principe genoeg. Heb je heel veel grote afbeeldingen? Bijvoorbeeld een grote webshop, dan is 1 GB aan te raden. De meeste klanten hebben aan 500 MB genoeg.

 • Onbeperkt dataverkeer op jouw website

 • MySQL database

 • De laatste versie van PHP en MySQL

 • Jouw eigen professionele e-mailadres

 • Gratis klantenservice die altijd voor je klaar staan en je serieus nemen

 • Een snelle website zorgt voor minder impact op het milieu

 • SSL-certificaat voor betrouwbare verbinding (als je dit niet hebt, ziet Google jouw website als onveilig).

 • Goede hosting heeft een positieve invloed op SEO vanwege snelheid en als jij je website host bij een Nederlandse partij is dit extra goed voor jouw SEO-resultaten

De voordelen van jouw website hier hosten

Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Jouw website is net zo belangrijk als onze eigen website. Je vragen worden altijd gelijk beantwoordt en we nemen jouw vragen altijd ontzettend serieus. Samen met ervaren developer Sander zal gekeken worden naar jouw vragen.

‘We zijn niet zomaar tevreden, maar laaiend enthousiast over Denise: ze heeft vliegensvlug, vakkundig en vrolijk de problemen opgelost en onze wensen gerealiseerd. De nieuwe jas van onze website is haute couture en de social media passen perfect. Nu we hebben ervaren hoe superieur haar service is, vertrouwen we haar ook de hosting en het onderhoud toe. Ze is top!’

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Om jouw website te hosten, zijn er meerdere mogelijkheden. De meest gekozen optie is het ‘onderhoudsabonnement basis’. Bij dit abonnement weet je zeker dat jouw website altijd up-to-date blijft.

Published On: 16 december 2021 / Categories: Marketing /

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Eens per maand sturen wij jou een nieuwsbrief met de laatste trends op het gebied van social media en branding. Let’s learn together!